START SPRE PERFORMANȚĂ!
   Prima pagină      Istoric
          În anul 1958 a fost înfiinţată în Pitești Școala Sportiva de Elevi, care funcţiona pe lângă Liceul “Nicolae Bălcescu”, cu secțiile: Atletism, Baschet, Gimnastică, având ca baza materială sala şi terenul acestui liceu.
În anul 1971, prin Decizia 91 a Ministerului Educatiei si Invatamantului, Școala Sportivă de Elevi a devenit unitate independentă.
Scoala Sportivă de Atletică Grea “Viitorul” Pitești a luat fiinţă în anul 1971, ca secție pe lângă Grupul Scolar Constructii Civile, cu 6 ramuri de sport : Box, Haltere, Lupte, Fotbal, Rugbi, Judo.
           În 1972 s-au înfiinţat încă doua secții: Tenis de masă şi Handbal.
În anul 1972, Școala Sportiva Viitorul Pitești a devenit unitate independentă.
În anul 1974 aceasta scoală s-a desfiinţat, secțiile cu cele mai bune rezultate fiind asimilate de Școala Sportivă “Viitorul” Pitești.
În anul 1974, Școala Sportiva Viitorul a rămas singura unitate sportivă din Pitești, cu sediul in strada Traian nr.14, asimilând şi secţiile cu bune rezultate ale Scolii Sportive de Elevi, tocmai desfiinţată.
În anul școlar 1974-1975, Școala Sportivă “Viitorul” funcţiona cu 74 grupe la 11 ramuri de sport (atletism, baschet, box, haltere, handbal, judo, lupte, tenis de masa, tenis de câmp şi volei), cu 1121 elevi şi 28 cadre didactice.
La 1 septembrie 1977, denumirea Scolii Sportive Viitorul a fost schimbată prin adresa Inspectoratului Scolar Judetean Arges nr. 5726-1977 în Clubul Sportiv Școlar Viitorul Pitești.
Clubul Sportiv școlar“Viitorul” a funcționat până în anul 1995, când , ca urmare a reorganizării activităţii sportive, s-a înfiinţat Liceul cu Program Sportiv Pitești-Clubul Sportiv Școlar (LPS - CSS Pitești), clubul sportiv fiind rezultatul comasării Clubului Sportiv Viitorul, cu opt sectii sportive (baschet, handbal, înot, volei, tenis de camp, sah, judo, lupte ) şi a clubului Sportiv Aripi Pitești, care funcționa cu atletism si fotbal.
CSS funcţionează ca secție pe lângă Liceul cu Program Sportiv Pitești. Liceul cu Program Sportiv Pitești a fost înfiinţat în baza Ordinul Ministerului Invatamântuluinr.4171/1995 - unitate cu personalitate juridică, cu sediul în Pitesti strada Traian nr.14.
În prezent funcţionăm cu 9 sectii pe ramura de sport (atletism, baschet, handbal, înot, judo, fotbal, volei, tenis, lupte greco romane), având 1151 de elevi din care 700 elevi in 45 de grupe ale C.S.Ș si peste 610 elevi în cele 16 clase de liceu, gimnaziu, pregătiți de  60 de cadre didactice  şi antrenori, 30 salariaţi administrativi.
Din septembrie 2012, unitatea noastră poartă denumirea de LICEUL CU PROGRAM SPORTIV ,,VIITORUL,, PITEȘTI.
Din 1 septembrie 2016, Liceul cu Program Sportiv ,,Viitorul" Piteşti, are un sediu propriu, situat pe strada Nicolae Dobrin, nr.20.

 

Pentru a respecta cerințele stabilite în Regulamentul U.E. 679/2016 privind prelucrarea  datelor cu caracter personal şi protecţia vieţii private în sectorul comunicaţiilor electronice, tuturor vizitatorilor website-ului li se cere consimțământul înaintea transmiterii de cookies în computerele acestora.

Acest website folosește cookie-uri proprii și de la terți pentru a furniza vizitatorilor o experiență mult mai bună de navigare și servicii adaptate nevoilor și interesului fiecăruia.

Dacă NU sunteți de acord, vă rugăm să NU continuați navigarea pe această pagină web.

©2012-2020 Design & admin:   PRofVișan Roberto - Cristian